Projecte Andrea Abbatangelo

PAPAVER RHOEAS

Durant aquesta residència Andrea voldria hibridar la pràctica artística amb altres experiències, principalment derivades de l’observació del paisatge i de xicotetes arquitectures paisatgistes. Amb aquestes perspectives, tota la seua recerca se centrarà en l’anàlisi del paisatge circumdant per a detectar els conjunts primaris (boscos, entorns forestals etc..) incontaminats per l’activitat humana, els residus (totes les proporcions del territori no aprofitades per l’home, perquè han sigut abandonades o són de difícil accés etc…) i els paisatges secundaris (que representen el corresponent geogràfic dels no-llocs de Marc Augé urbans o suburbans). La finalitat d’aquesta primera fase de la residència acabarà en una vertadera cartografia del territori examinat.

L’objectiu del seu projecte consisteix en la realització d’una instal·lació ambiental destinada a determinar una xicoteta reserva, un Rifugio Democràtic; un lloc per a les espècies que no troben espai en altres llocs: algunes seran herbàcies (espècies pioneres) d’origen espontani que s’obriran pas en aquest nou espai de diversitat.

L’escultura ambiental consisteix en vuit blocs en argila (que es produirà empastant la terra autòctona, treballada i cuita in situ, açò contribuirà a obtenir un paisatge gradual del territori en aquest nou locus) que formaran un anell de dos metres de diàmetre instal·lat en el terreny.

ACCEDEIX A LA BIO D’ANDREA ABBATANGELO