Projecte Silvina Soria

Peregrinatge. De la sèrie Inner Territories

La possibilitat de treballar al Parc Natural del Penyagolosa, me situa en predisposició de connectar amb la natura d’una manera cerimonial i al mateix temps obrir un diàleg amb lo pagà, lo religiós i lo públic.

“Pilgrimage” consisteix en construir un laberint de pedres al voltant d’una estructura central – un tipus de temple al sol o altar- que la gent puga recórrer. La idea és crear una experiència estètica i de joc que ens done l’oportunitat de pensar sobre els nostres camins personals, com un símbol de la vida mateixa i els seus obstacles, on tant decidim el nostre camí, com absorbim el que ens arriba de l’exterior.

Partint de “Els camins de Penyagolosa” que permitix als peregrins arribar a un lloc de treball i cerimònia, aquest laberint s’expandirà com un rizoma, al·ludint a la historia que caracteritza el Penyagolosa i el Santuari de San Joan, no sols des del punt de vista religiós si no com una recerca i força interior que mou a tots els éssers humans.

Un laberint és un símbol universal i espiritual que representa el camí de purificació en la busca de la essència de un mateixa. En l’Edat Mitjana simbolitzava el pelegrinatge en l’ardu camí fins arribar a Deu. El laberint pot també ésser un espai amb un propòsit ornamental de recreació. Això és el que pretenc generar amb aquest projecte, desenvolupar una intervenció eclèctica i participativa en la que cadascú puga donar el propi valor emocional.

Accedeix a la Bio de Silvina Soria