Què proposem?

La residència artística ENCLAVE LAND ART segueix la filosofia de les anteriors edicions amb el Land Art com a eix central i el format residència artística de producció com a base. No obstant, i amb la voluntat de crear xarxa amb el territori, s’ha dissenyat un programa ANUAL, que afegeix activitats com xarrades, tallers, cine i visites guiades als projectes de la residència.

La Residència Artística és un projecte amb un impacte internacional, resultat de la col·laboració amb els habitants del territori per aportar un benefici real i material al territori on es desenvolupa. L’objectiu és ampliar els recursos que te la zona i contribuir a dinamitzar- la d’una manera sostenible i respectuosa amb la natura i el paisatge com a patrimoni, amb l’eix de la creació contemporània.

En l’actualitat, ENCLAVE LAND ART té el suport i la col·laboració d’entitats locals, públiques i privades que recolçen i creuen en el projecte .

OBJECTIUS 

 • DIFONDRE, valors ètics: respecte al medi ambient, la natura, el paisatge com a patrimoni cultural i patrimoni natural; i promoure el coneixement del lloc i de l’entorn.

 • TRANSMETRE la filosofia de la cura cap a la natura i cap a la cultura, practicant la cura com a l’espècie d’un bé que estem destruint: la natura. Treballarem al territori i als pobles de l’entorn per tal de promoure aquesta filosofia.

 • PROMOURE turísticament d’una manera sostenible, responsable i ètica el territori, creant un entorn vinculat amb l’ART CONTEMPORANI, referent i relacionat amb altres realitats culturals de la Comunitat Valenciana.

 • DINAMITZAR l’economia del territori: contribució a la creació de treball temporal i de llarga duració a la zona; a l’economia local amb la residència; a la comunicació del lloc i difusió del nom en circuits internacionals lligats a la cultura.

 • CONTRIBUIR a mitigar la despoblació de la zona mitjançant la creació de recursos culturals, econòmics i socials per tal d’augmentar el seu valor.

 • INCREMENTAR LA COHESIÓ SOCIAL mitjançant la participació ciutadana local i comarcal en el projecte.

 • TRANSMETRE I EDUCAR el respecte i la interpretació artística de la natura, aplicant tècniques d’aprenentatge servei.

 • PROMOURE XARXA multidisciplinària amb universitats i escoles d’art i audiovisuals, CREAR un niu de debat i opcions professionals de pràctiques a la Comunitat Valenciana.

 • GENERAR contingut i accions culturals al territori valencià per a implementar i vertebrar la xarxa cultural, entenent la cultura com un procés vertebrador del territori, mitjançant una exposició itinerant, la projecció del documental, realització de conferències, presentacions i visites guiades per a tota la Comunitat Valenciana.

 • PROMOCIONAR EL PROJECTE i per tant el territori en fòrums culturals de tot l’Estat Espanyol, així com Internacionals.

 • CONTRIBUIR a la professionalització de la cultura a la Comunitat Valenciana.