EMMANUELE PANZARINI

Emmanuele Panzarini és un artista italià que viu i treballa a Pàdua.

La seua recerca artística abraça la fotografia, l’escultura, l’art digital i la instal·lació amb especial atenció a les intervencions site-specific. Llicenciat a Pàdua en DAMS passa un any a Bilbao com erasmus, experiència que li va ajudar en els seus primers passos com a fotògraf. Els primers treballs es caracteritzen per l’ús de l’arquitectura com a llenguatge en la interpretació de l’espai que ho envolta, utilitzant dispositius i tècniques diverses sobre la base de l’especificitat del projecte. Posteriorment ha elaborat una sèrie de treballs fotogràfics que han trobat, sempre en major mesura, la instal·lació com a mitjà fort d’expressió.

Utilitzant Goodle Maps i Google Street View com a instruments de recerca, ha analitzat els múltiples canvis del territori utilitzat per l’home per a satisfer les seues pròpies necessitats. En l’últim període, la instal·lació s’ha convertit en el seu camp de treball predominant. Poder estimular al públic, convidant-ho a participar com a subjecte actiu, és un dels requisits de la seua recerca, sobretot en les instal·lacions ambientals d’importants dimensions.

Ha exposat en diverses ciutats a Itàlia i l’estranger com: Hamburg (DE), Ancona, Annecy (FR), Belfast (UK), Bolonya, Com, Gènova, Màntua, Marsella (FR), Milà, Pàdua, Roma, Salonicco (GR), Trieste, Verona o Vicenza.

ACCEDEIX AL PROJECTE PER ENCLAVE